PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

Hodnotenie (0)
Doba prípravy
60 min
Počet porcií
12 ks
Galerie

POSTUP :

Dno tortovej formy si vyložíme papierom na pečenie. Do mixéra si vložíme datle, kokos, pistácie, kokosový olej a štipku soli. Všetko zmixujeme do hrubšej konzistencie, nemixujeme úplne do hladka. V mixéri sa nám pravdepodobne táto zmes bude mať tendenciu lepiť na boky nádoby na mixovanie, preto je treba v polovici mixovania zastaviť, premiešať a znovu promixovat. Akonáhle máme umixováno, vzniknutú datľovú hmotu si vyklopíme na dno tortovej formy a uhladíme. Teraz dáme celú formu aj s datľovými cestom piecť do rúry vyhriatej na 180 C na 10 minút.

Medzitým si pripravíme náplň. V miske si zmiešame krémový syr s kyslou smotanou, vajcami a pistáciovým maslom. Ja si občas túto zmes vyšľaháme v mixéri. Ten nám krém urobí krásne nadýchaný. Vanilkový lusk si rozpolíme a všetky semienka pridáme do pistáciového krému. Zvyšné struky si schováme napríklad do piksli s kokosom, ktorý nám vanilka krásne prevonia. Teraz pridáme ku krému ryžový sirup, štipku soli a hrsť nasekaných pistácií. Všetko premiešame, aby sa nám zmes krásne spojila a vylejeme na predpečené kôrku. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 190 C 35 – 40 minút.

Akonáhle máme upečené, vyberieme cheesecake z rúry a necháme vychladnúť. Ak sa nám stred cheesecake ešte trochu chveje, nie je to nič zlé. Tak to má byť. Zhruba po 2 hodinách, kedy nám chladne cheesecake pri izbovej teplote, ho uložíme do chladničky, najmenej na 3 hodiny, najlepšie však cez noc. Zdobíme rozšľahanou kyslou smotanou, pistáciovým maslom, nasekanými pistáciami a mrazom sušenými malinami.

 

Recept by Bára IG: zpekacku.cz_fo­od_art

Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.

Zpět na recepty