KOLÁČ SE SLANÝM KARAMELEM A TVAROHEM

Hodnotenie (0)
Doba prípravy
75 min
Počet porcií
10 ks
Galerie
Suroviny na těsto :
suroviny na krém :
suroviny na karamel :

POSTUP :

Na začátku si vyrobíme slaný karamel. Do hrnca so silnejším dnom nasypeme cukor a pri miernej teplote a za stáleho miešania vareškou ho necháme skaramelizovať. Pozor, karamel má veľmi vysokú teplotu a lipne na koži, preto pri neopatrnosti hrozí popálenie. Akonáhle sa cukor zmení na karamel, pridáme maslo. miešame, kým sa maslo neroztopí. Prilejeme smotanu a stvrdnutý cukor za stáleho miešania opäť rozvaríme. Výsledný smotanový karamel môžeme ešte precediť cez drôtený cedník.

V miske vyšľaháme bielky s cukrom do tuha, pridáme žĺtky a už len jemne zašľaháme. Nasledujú suché suroviny – tie už len ručne premiešame so zmesou. Nadýchanú zmes vlijeme do 24 cm formy ktorú vystelieme papierom na pečenie a upečieme na 160 stupňov 45 minút vo vopred predpečené rúre. Kontrolujeme špajdľou.

Medzitým si uvaríme puding podľa návodu a necháme vychladnúť (po vychladnutí stále miešame, aby nevznikli hrudky). Pridáme tvaroh, creamcheese a dosladíme. Akonáhle korpus vychladne, rozrežeme na 3 časti. Na spodnej natrieme trochu krému, naukladáme na kolieska pokrájaný banán a potrieme vrstvou karamelu. Dáme druhý korpus – postup opakujte. Prikryjeme posledným korpusom a natrieme zvyškom krému aj trochu po bokoch koláče. Celý koláč necháme cca 2 hodiny v chladničke.

Vršok ozdobíme slaným karamelom a šúpanými mandlemi. Necháme ešte chvíľku oddýchnuť v chladničke a môžeme sa pustiť do ochutnávania :)

 

Recept by blogerka Ivči IG: ivaness_f

Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.

Zpět na recepty