Mandľové-karamelová KOCKY
90 min
14 ks
POSTUP:
Na kocky si najprv pripravíme datľový karamel. Datle dáme do misy a zalejeme horúcou vodou. Necháme je 10 minút namáčať. Vodu zlejeme, ale ponecháme si ju k neskoršiemu použitiu. Datle si usušíme a dáme do mixéra spolu s mandľovým maslom a trochou vody, v ktorej sa datle namáčali. Mixér pustíme na plný výkon. Počas mixovania hmotu niekoľkokrát zotrieme od okrajov mixéra. Datle majú tendenciu sa lepiť a mohli by tak v kréme zostať nerozmixované kúsky. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Konečná konzistencia je hladký lepivý krém. Preložíme si ho z mixéra do misky a dáme chladiť.
Do mixéra si teraz dáme mandľovou múku, mandľové maslo, trochu práve umixovaného datlového karamelu a vodu, v ktorej sa namáčali datle. Stačí tak 2–3 lyžice. Rozmixujeme na hladké cesto, do ktorého už len vmiešame nasekané vlašské oriešky. Vezmeme si menšiu formu / pekáčik / misku obdĺžnikového tvaru a vyložíme ju potravinovou fóliou. Na dno formy rovnomerne utlačíme mandľovou kôrku. Dáme na 30 minút do mrazničky. Potom na krustu vlejeme datľový karamel a dáme opäť a 30 minút do mrazničky.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme kakaovú hmotu. Pekáčik vyberieme z mrazničky a obsah pokrájame na kocky. Vďaka tomu, že sme pekáčik vyložili potravinovú fóliou nám pôjdu kocky ľahko vybrať von. 1/2 kociek ponecháme len tak a 1/2 kociek namáčame v rozohriatej kakaovej hmote. Všetky kocky poukladáme vlašským orechom. Uchovávame v chlade.
Cukroví je bez cukru a bez lepku, a napriek tomu dokonalé!
Recept by blogerka Barča z ZPEKACKU.CZ
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022





