LAHODNÉ DOMÁCÍ NANUKY - BANÁN/ČOKO/KOKOS/ARAŠÍD

Hodnotenie (0)
Doba prípravy
přes noc min
Počet porcií
8 ks
Galerie
banánová zmrzlina :
čokoládová zmrzlina :
Kokosová s malinami :
Arašídová zmrzlina :
Na ozdobení :

POSTUP :

Najskôr si pripravíme základnú zmes. 3 sladké banány si roztlačíme a vyšľaháme v mixéri spolu s nízkotučným tvarohom, kokosovým mliekom a kešu maslom. Tak nám vznikne základ pre prípravu ďalších zmrzlín. Túto zmes si rozdelíme rovnomerne do 3 misiek.

Do prvej misky pridáme k předpřipravenému základu 2 lyžičky kakaa, 1 lyžicu lískooříškového masla a tiež poriadne nasekanú vysokopercentný čokoládu. Tej však len trochu. Poriadne premiešame, aby sa nám lieskovoorieškové maslo so zmesou pekne spojilo. Vezmeme si 2 formičky na nanuky a po jednotlivých lyžiciach do nich vlievame kakaové – orieškovú zmes. Ja dávam vždy 2 lyžice zmesi, potom vložím 2 kolieska nakrájaného banánu a znovu dolejte Kakaové-orieškovú zmesou, než formičky úplne naplním. Takto dávame minimálne na 2 hodiny mraziť.

Do druhej misky pridáme 2 lyžice kokosového krému, hrsť strúhaného kokosu a takto spoločne zmixujeme v mixéri, kým sa nám kokosový krém s ostatnými ingredienciami nespoja. Pridáme mrazom sušené maliny a už len ručne premiešame. Vzniknutú zmesou naplníme 2 formičky na nanuky a dáme mraziť minimálne na 2 hodiny.

Do tretej misky pridáme štipku škorice a premiešame. Do 2 formičiek na nanuky dávame po 2 lyžiciach škoricovej zmesi do každého formičky, potom 1 lyžicu arašidového masla, opäť 2 lyžice škoricovej zmesi a zase 1 lyžicu arašidového masla. Ak nám zostala škoricová zmes, môžeme jej ešte naliať na vrstvu arašidového masla. Dáme mraziť opäť minimálne na 2 hodiny do mrazničky.

Ja nechávam nanuky v mrazničke asi tak 3–4 hodiny, aby som mala istotu, že budú naozaj zmrznuté a hneď tak sa mi neroztečie.

Formičky vyberieme z mrazničky. Buď si ich necháte chvíľku povoliť a potom skúšate zmrzlinu z formičiek vytiahnuť. Mňa toto veľmi nešlo, preto som nahriala vršky formičiek pod prúdom vlažnej vody. Formičky potom povolila sama a zmrzlinu som krásne vytiahla.

Teraz už si zmrzlinu ozdobíme. Preliala som každý nanuk trochou orechového kešu masla a potom už nazdobila kokosom, mrazom sušenými malinami a nasekanými vlašskými orechmi.

Dobrú chuť :)

 

Recept by Barča z IG: zpekacku.cz_fo­od_art

Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.

Zpět na recepty