Mini makovo-kakaové rožky
120 min
36 ks
-
•
1 čl kokosového cukru
-
•
1 čl špaldové mouky
-
•
1/2 čerstvého droždí
-
•
100 ml vlažného mléka
-
•
50 g kokosového cukru
-
•
500 g špaldové mouky
-
•
70 g řepkového oleje
-
•
150 ml mandlového mléka
-
•
1 pl mandlového másla
-
•
2 pl kokosové mouky
-
•
3 pl javorového sirupu
-
•
200 ml mandlového mléka
-
•
100 g mletého máku
Najprv si pripravíme kvások. Vo veľkej mise si rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, múky a zalejeme vlažným mliekom. Kvások necháme 10-15 minút odpočinúť pod utierkou. Potom do misy pridáme zvyšok vlažného mlieka (150 ml), cukru, múky a olej. Rukami vypracujeme cesto. Pokojne aj niekoľko minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si pripravíme makovú náplň. V hrnci zmiešame mak, sirup a mlieko. Varíme cca 10 minút, občas premiešame, aby sa nám nepripálila. Po dovarení pridáme maslo a múku na zahustenie a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyvaľkáme kruh s hrúbkou cca 0,5 cm. Rozdelíme na 8 alebo 12 rovnakých častí (podľa toho, aké veľké chcete rožky). Náplň natrieme pozdĺž takmer celého trojuholníka. Polovicu množstva natrieme makovou náplňou a polovicu čokoládovým lieskovo-orechovým maslom.
Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru si predhrejeme na 180 ° C. Rohlíčky necháme ešte 20 minút kysnúť na plechu. Pred pečením ich potrieme vodou s octom (pomer je 1:1). Pečieme 25-30 minút. Na záver môžeme pocukrovať práškovým cukrom.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022
