BROWNIE DORT S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Hodnotenie (0)
Doba prípravy
60 min
Počet porcií
10
Galerie
SUROVINY NA KORPUS
ARAŠÍDOVÁ VRSRTVA
ČOKO ŠLEHAČKA
  • 300ml smetany na šlehání
  • 1/2 balení Oreo sušenek 
GANACHE

V miske nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom 🍫 Do väčšej misky si dáme múku, kakao, vajíčka, prášok do pečiva, cukor a keď nám čokoláda trochu vychladne, pridáme aj ju. Všetko zmiešame tak, aby sa nám vytvorilo cesto a pripravíme si kruhovú formu a priemerom 26 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie.

 

Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a cesto pečieme 20 minút 🔥

 

Medzitým si pripravíme arašidovou vrstvu 🥜 Jednoducho vyšľaháme maslo, cukor a mascarpone. Ďalej si nalámeme pol balíka Oreo sušienok na malé kúsky a zamiešame ich do vyšľahanej šľahačky.

 

Na upečený korpus natrieme arašidovou vrstvu, na ňu dáme šľahačku a dáme schladiť do chladničky. Medzitým si pripravíme ganache. Šľahačku zohrejeme tak, aby nevrela a nalámeme do nej kúsky horkej čokolády. Miešame tak dlho než sa čokoláda úplne nerozpustí a polejeme s ňou tortu 🍰

 

Dozdobíme podľa chuti a dáme opäť schladiť do chladničky na pár hodín. Prajeme dobrú chuť 👌

 

Recept by blogerka Peťa  IG : kitchen_by_pe­ti 👩🏼‍🍳

Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.

Zpět na recepty