KOLÁČ SE SLANÝM KARAMELEM A TVAROHEM
75 min
10 ks
- • 150 g mandlové mouky
- • 100 g kokosového cukru
- • 2 čl kokosového krému
- • 6 vajíček
- • 50 g pohankové mouky
- • 2 čl prášku do pečiva
- • 2 čl kokosového krému
- • 300 ml mléka
- • 500 g polotučného tvarohu
- • 2 – 3 banány
- • 1 balení vanilkového pudinku
- • 200 g cream cheese light
- • 200 g kokosového cukru
- • 100 g másla
- • 100 ml smetany ( 30% )
POSTUP:
Na začátku si vyrobíme slaný karamel. Do hrnca so silnejším dnom nasypeme cukor a pri miernej teplote a za stáleho miešania vareškou ho necháme skaramelizovať. Pozor, karamel má veľmi vysokú teplotu a lipne na koži, preto pri neopatrnosti hrozí popálenie. Akonáhle sa cukor zmení na karamel, pridáme maslo. miešame, kým sa maslo neroztopí. Prilejeme smotanu a stvrdnutý cukor za stáleho miešania opäť rozvaríme. Výsledný smotanový karamel môžeme ešte precediť cez drôtený cedník.
V miske vyšľaháme bielky s cukrom do tuha, pridáme žĺtky a už len jemne zašľaháme. Nasledujú suché suroviny – tie už len ručne premiešame so zmesou. Nadýchanú zmes vlijeme do 24 cm formy ktorú vystelieme papierom na pečenie a upečieme na 160 stupňov 45 minút vo vopred predpečené rúre. Kontrolujeme špajdľou.
Medzitým si uvaríme puding podľa návodu a necháme vychladnúť (po vychladnutí stále miešame, aby nevznikli hrudky). Pridáme tvaroh, creamcheese a dosladíme. Akonáhle korpus vychladne, rozrežeme na 3 časti. Na spodnej natrieme trochu krému, naukladáme na kolieska pokrájaný banán a potrieme vrstvou karamelu. Dáme druhý korpus – postup opakujte. Prikryjeme posledným korpusom a natrieme zvyškom krému aj trochu po bokoch koláče. Celý koláč necháme cca 2 hodiny v chladničke.
Vršok ozdobíme slaným karamelom a šúpanými mandlemi. Necháme ešte chvíľku oddýchnuť v chladničke a môžeme sa pustiť do ochutnávania :)
Recept by blogerka Ivči IG: ivaness_f
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.