PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE
60 min
12 ks
-
•
½ hrnku nesolených pistácií
-
•
3 pl kokosového oleje
-
•
1 hrnek datlí
-
•
½ hrnku kokosových chips
-
•
špetka himalájské soli
-
•
hrst nasenaných pistácií
-
•
5 pl pistáciového másla
-
•
špetka himalájské soli
-
•
3 pl rýžového sirupu
-
•
3 vejce
-
•
200 g zakysané smetany
-
•
500 g čerstvého krémového sýra
-
•
1 vanilkový lusk
-
•
2 hrsti nasenaných pistácií
-
•
mrazem sušené maliny
-
•
2 pl pistáciového krému
-
•
200 g zakysané smetany
POSTUP:
Dno tortovej formy si vyložíme papierom na pečenie. Do mixéra si vložíme datle, kokos, pistácie, kokosový olej a štipku soli. Všetko zmixujeme do hrubšej konzistencie, nemixujeme úplne do hladka. V mixéri sa nám pravdepodobne táto zmes bude mať tendenciu lepiť na boky nádoby na mixovanie, preto je treba v polovici mixovania zastaviť, premiešať a znovu promixovat. Akonáhle máme umixováno, vzniknutú datľovú hmotu si vyklopíme na dno tortovej formy a uhladíme. Teraz dáme celú formu aj s datľovými cestom piecť do rúry vyhriatej na 180 C na 10 minút.
Medzitým si pripravíme náplň. V miske si zmiešame krémový syr s kyslou smotanou, vajcami a pistáciovým maslom. Ja si občas túto zmes vyšľaháme v mixéri. Ten nám krém urobí krásne nadýchaný. Vanilkový lusk si rozpolíme a všetky semienka pridáme do pistáciového krému. Zvyšné struky si schováme napríklad do piksli s kokosom, ktorý nám vanilka krásne prevonia. Teraz pridáme ku krému ryžový sirup, štipku soli a hrsť nasekaných pistácií. Všetko premiešame, aby sa nám zmes krásne spojila a vylejeme na predpečené kôrku. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 190 C 35 – 40 minút.
Akonáhle máme upečené, vyberieme cheesecake z rúry a necháme vychladnúť. Ak sa nám stred cheesecake ešte trochu chveje, nie je to nič zlé. Tak to má byť. Zhruba po 2 hodinách, kedy nám chladne cheesecake pri izbovej teplote, ho uložíme do chladničky, najmenej na 3 hodiny, najlepšie však cez noc. Zdobíme rozšľahanou kyslou smotanou, pistáciovým maslom, nasekanými pistáciami a mrazom sušenými malinami.
Recept by Bára IG: zpekacku.cz_food_art
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022