Špaldové vanilkové rohlíčky
Hodnotenie (0)
Doba prípravy
60 min
60 min
Počet porcii
40 - 50 ks
40 - 50 ks
Galerie
suroviny
-
•
250 g hladké špaldové mouky
-
•
100 g mletých vlašských ořechů
-
•
1 pl mletých lněných semínek
-
•
2 pl vody
-
•
1 pl javorového sirupu
-
•
190 g Alsan (či jiného tuku)
-
•
1/2 čl mleté vanilky
na dokončení
-
•
moučkový cukr na obalení
Ľanové semienka zalejeme vodou a necháme odstáť. Vytvorí sa hustý gél. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a následne pridáme zmäknuté maslo, Vanilkový rohlíček, sirup a ľanové vajíčko. Rukami vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky (najlepšie cez noc).
Následne môžeme tvarovať rohlíčky. Z cesta odoberieme malé množstvo, jemne vyvaľkáme a ohneme do tvaru rohlíčka. Poukladáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch 12-15 minút.
Hneď po upečení, keď sú rohlíčky ešte teplé, ich obalíme v práškovom cukre.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Najnovšie recepty
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022
Najobľúbenejšie recepty