Bezlepková tortička s kakaovým krémom a jahodami
180 min
8
255 kcal / kus

-
•
100 g arašídová mouka
-
•
50 g arašídové máslo
-
•
40 g Ghí přepuštěné máslo
-
•
2 vejce
-
•
1 čl skořice
-
•
1 čl prášek do pečiva
-
•
20 g vanilkový protein
-
•
100 g jablečné pyré
-
•
60 ml mandlové mléko
-
•
50 g hořká čokoláda
-
•
10 g kakao
-
•
250g jemný tvaroh
-
•
jahody
Vo väčšej miske zmiešame spolu vajcia, jablkové pyré, arašidové maslo, ghee a mandľové mlieko. Potom do zmesi pridáme aj arašidovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a osladíme podľa chuti. Zmes na korpus vylejeme do vystlanej kruhovej formy na pečenie s priemerom 18cm a dáme piecť na 25 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme dobre vychladnúť.
Na krém zmiešame tvaroh, kakao a čokoládové sladidlo. Jahody pokrájame na tenké plátky. Korpus rozrežeme na polovicu, na spodnú časť natrieme polovicu krému, naukladáme naň na plátky nakrájané jahody a potrieme druhou polovicou krému. Preložíme na to aj druhú časť korpusu a na záver len polejeme roztopenou horkou čokoládou a necháme dobre vychladnúť.
Dobrou chuť
Recept by blogerka Lucka IG : luckaa_luci👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.



