Bezlepková tortička s kakaovým krémom a jahodami
180 min
8
255 kcal / kus
-
•
100 g arašídová mouka
-
•
50 g arašídové máslo
-
•
40 g Ghí přepuštěné máslo
-
•
2 vejce
-
•
1 čl skořice
-
•
1 čl prášek do pečiva
-
•
20 g vanilkový protein
-
•
100 g jablečné pyré
-
•
60 ml mandlové mléko
-
•
50 g hořká čokoláda
-
•
10 g kakao
-
•
250g jemný tvaroh
-
•
jahody
Vo väčšej miske zmiešame spolu vajcia, jablkové pyré, arašidové maslo, ghee a mandľové mlieko. Potom do zmesi pridáme aj arašidovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a osladíme podľa chuti. Zmes na korpus vylejeme do vystlanej kruhovej formy na pečenie s priemerom 18cm a dáme piecť na 25 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme dobre vychladnúť.
Na krém zmiešame tvaroh, kakao a čokoládové sladidlo. Jahody pokrájame na tenké plátky. Korpus rozrežeme na polovicu, na spodnú časť natrieme polovicu krému, naukladáme naň na plátky nakrájané jahody a potrieme druhou polovicou krému. Preložíme na to aj druhú časť korpusu a na záver len polejeme roztopenou horkou čokoládou a necháme dobre vychladnúť.
Dobrou chuť
Recept by blogerka Lucka IG : luckaa_luci👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022