Špaldové vanilkové rohlíčky
60 min
40 - 50 ks
- • 250 g hladké špaldové mouky
- • 100 g mletých vlašských ořechů
- • 1 pl mletých lněných semínek
- • 2 pl vody
- • 1 pl javorového sirupu
- • 190 g Alsan (či jiného tuku)
- • 1/2 čl mleté vanilky
- • moučkový cukr na obalení
Ľanové semienka zalejeme vodou a necháme odstáť. Vytvorí sa hustý gél. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a následne pridáme zmäknuté maslo, Vanilkový rohlíček, sirup a ľanové vajíčko. Rukami vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky (najlepšie cez noc).
Následne môžeme tvarovať rohlíčky. Z cesta odoberieme malé množstvo, jemne vyvaľkáme a ohneme do tvaru rohlíčka. Poukladáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch 12-15 minút.
Hneď po upečení, keď sú rohlíčky ešte teplé, ich obalíme v práškovom cukre.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.