Špaldové vanilkové rohlíčky
60 min
40 - 50 ks

-
•
250 g hladké špaldové mouky
-
•
100 g mletých vlašských ořechů
-
•
1 pl mletých lněných semínek
-
•
2 pl vody
-
•
1 pl javorového sirupu
-
•
190 g Alsan (či jiného tuku)
-
•
1/2 čl mleté vanilky
-
•
moučkový cukr na obalení
Ľanové semienka zalejeme vodou a necháme odstáť. Vytvorí sa hustý gél. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a následne pridáme zmäknuté maslo, Vanilkový rohlíček, sirup a ľanové vajíčko. Rukami vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky (najlepšie cez noc).
Následne môžeme tvarovať rohlíčky. Z cesta odoberieme malé množstvo, jemne vyvaľkáme a ohneme do tvaru rohlíčka. Poukladáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch 12-15 minút.
Hneď po upečení, keď sú rohlíčky ešte teplé, ich obalíme v práškovom cukre.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.



