MAKOVÉ LOUPÁKY
40 min
12 ks
-
•
4 pl kokosového cukru
-
•
2 pl Ghí
-
•
špetka himalájské soli
-
•
Kvásek Lievito Madre
-
•
2 celé vejce
-
•
380 g mléka
-
•
200 g polohrubé mouky
-
•
400 g hladké mouky
Lievito madre natrháme a zmiešame s mliekom a pridáme zvyšné ingrediencie a vymiesime v kuchynskom robote, kým sa cesto nezačne odlietať od stien. Môže to trvať 10 minút. Cesto sa prikryje neprievzdušným materiálom a necháme kysnút kým nezdvojnasóbi objem (cca3-5h) pri izbovej teplote alebo cez noc do chladničky aby prebehla pomalá fermentácia.
Následne cesto rozdelíme na cca 12 guliek po 110g, rozvalkáme, natrieme caramel twisterom a zrolujeme do tvaru rožka. Pod utierkou necháme kvasiť ešte 3h, natrieme vajíčkom a posypeme makom alebo ľubovoľnou posýpkou. Pečieme na 180°C 25minút a posledných 5 minút zvýšime teplotu na 200°C
Recept by blogerka Timi Gray z IG : timi_strnal👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022
