MAKOVÉ LOUPÁKY
40 min
12 ks
- • 4 pl kokosového cukru
- • 2 pl Ghí
- • špetka himalájské soli
- • Kvásek Lievito Madre
- • 2 celé vejce
- • 380 g mléka
- • 200 g polohrubé mouky
- • 400 g hladké mouky
Lievito madre natrháme a zmiešame s mliekom a pridáme zvyšné ingrediencie a vymiesime v kuchynskom robote, kým sa cesto nezačne odlietať od stien. Môže to trvať 10 minút. Cesto sa prikryje neprievzdušným materiálom a necháme kysnút kým nezdvojnasóbi objem (cca3-5h) pri izbovej teplote alebo cez noc do chladničky aby prebehla pomalá fermentácia.
Následne cesto rozdelíme na cca 12 guliek po 110g, rozvalkáme, natrieme caramel twisterom a zrolujeme do tvaru rožka. Pod utierkou necháme kvasiť ešte 3h, natrieme vajíčkom a posypeme makom alebo ľubovoľnou posýpkou. Pečieme na 180°C 25minút a posledných 5 minút zvýšime teplotu na 200°C
Recept by blogerka Timi Gray z IG : timi_strnal👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.