DÚHOVÝ TAPIOKOVÝ PUDING
35 min
2 porce
-
•
2 pl mandlového krému
-
•
1 celá skořice ( nemletá )
-
•
6 pl agáve sirupu
-
•
70 g tapiokových perliček
-
•
700 ml mandlového mléka
-
•
2 pl rumu
-
•
3 pl kakaa
-
•
30 g kakaového másla
-
•
20 g mandlí
-
•
10 ks lístků máty
-
•
1 celé mango
-
•
2 pl citrónové štávy
POSTUP :
Tapiokové perličky si cez noc namočíme do misky s vodou, ktorá siaha 1 cm nad nich. Ráno už mäkké perličky prelejeme do hrnca a pridáme 700 ml mandľového mlieka, 1 celú škoricu, 4 l mandľového masla LifeLike, 4 pl rumu a 6 pl sirupu agáve a miešame až kým puding nedosiahne bod varu.
V bode varu vypneme sporák a pripravíme si nádoby na puding. Keďže chceme aby náš puding bol dúhový prvý pás pudingu nalejeme do každého pohára s malou naberačkou o priemere 50 ml. Po prvej svetlej časti nášho dúhového pudingu pokračujeme slabšou hnedou farbou, ktorú vytvoríme pridaním 3 pl kakaa do nášho pudingu, v hrnci. Všetko dobre premiešame a opäť naberačkou nalievame do pohára. Posledným pásikom dúhy je tmavohnedá. Do nášho kakaového pudingu, ktorý nám zostal v hrnci pridáme 30 g horkej čokolády a dobre premiešame aby sa nám poriadne roztopila a nalievame do pohárov.
Vrch pohárov ozdobíme ovocným chutney. Ja som použila rozmixované mango s kúskami zrelých čerešní, mandlí a nakrájanej mäty. Dobrú chuť
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022