Pistáciovo - krevetové Ravioli
250 min
3 porce
- • 2 žloutky a 1 celé vajíčko
- • Olivový olej
- • 100 g hladká mouka
- • 100 g semoliny
- • 4 pl pistáciového krému
- • špetka himalájské soli
- • 250 g mascarpone
- • lístky čerstvé bazalky
- • 200 g krevet
POSTUP:
Na začiatku si vypracujeme cesto. Preosejeme hladkú múku so semolinou, ktorú vysypeme na pracovnú dosku. Do múky urobíme dieru a pridáme vajíčka. Pomaly vidličkou zapracujeme vajíčka do múky než nám vznikne hutné cesto.
Po zapracovaní dáme cesto na 30 min odležať do chladničky.
Do mixéra si dáme mascarpone, pistáciový krém, himalájskou soľ, korenie, bazalku a vymixujeme všetky ingrediencie do krému.
Odpočinuté cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na tenké pláty ktoré málinko presvitajú. K váľanie môžeme použiť aj stoj na výrobu cestovín, ktorý nám uľahčí prácu.
Na takto rozvaľkané cesto pridáme krém v rozmedzí 1 cm. Na krém položíme čerstvé krevety a prikryjeme opatrne ďalším plátom cesta. Cesto okolo uzavrieme pomocou prstov a nožom ukrojíme do štvorcového tvaru. Po vykrojenie ešte cesto poriadne uzavrieme tak, aby náplň nevyutekla von pri varení.
Cestoviny vkladáme do vriacej slanej vody. po vyplavenie cestovín na povrch je necháme ešte pol minúty variť a podávame. Podávať s omáčkou a alebo poliate olivovým olejom.
Recept by Lucia Randová – IG: lucia_randova
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.