TROPICAL PEANUT SORBET
Hodnotenie (0)
Doba prípravy
45 min
45 min
Počet porcii
2
2
Galerie
Surovin na sorber :
- • 3 pl arašídového másla
- • špetka himalájské soli
- • ½ dc vody / ořechového mléka
- • 1 ks mango
- • 4 ks banánů
Na dozdobení :
- • 1 pl arašídového másla
- • máta
- • 1 čl černého sezamu
postup :
V jednoduchosti je krása a aj dokonalá chuť. Pripravte si veľmi jednoduchý sorbet bez umelého cukru sladený ďatľovým sirupom v kombinácií s neodolateľnou chuťou arašidového masla .
- Ošúpeme si banány a cez noc ich necháme v mraziaku zamraziť. Pri tomto recepte môžeme využiť hlavne tie prezreté, ktoré aspoň zintenzívnia sladkosť nášho sorbetu.
- Po zamrazení si do nášho smoothie maker-a očistíme a nakrájame jedno celé mango. Aby sa nám mango poriadne rozmixovalo môžeme pridať ½ dc vody alebo akéhokoľvek orieškového mlieka.
- Po rozmixovaní do mangovej zmesi pridáme 4 zamrazené banány a všetko dohladka rozmixujeme.
- Vo vedľajšej miske si pripravíme zmes zloženú zo 3 pl arašidového masla LifeLike s 2 lyžicami ďatlového sirupu a štipky soli, ktorá zintenzívni sladkosť našej arašidovej zmesi.
- Do vopred pripravenej nádoby si vlejeme náš banánovo-mangový sorbet a malými lyžičkami do neho vmiešame našu arašidovú zmes.
- Necháme v mraziaku aspoň hodinu a môžeme konzumovať. Ak si chcete pripraviť sorbet a konzumovať ho neskôr istotne si ho pred servírovaním aspoň na hodinu a pol vyberte z mraziaka a nechajte postáť. Premiešajte ho lyžičkou a môžete konzumovať. Sorbet môžete dozdobiť lístkami čerstvej mäty alebo naopak čiernym sezamom.
Dobrú chuť!
Recept by Lucii Randová z IG: forkassion
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.
Najnovšie recepty
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Veľkonočná bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Marhuľové tofu knedle
22.07. 2022
Najobľúbenejšie recepty