FAZUĽOVÁ BROWNIES

Publikováno:

✍ SUROVINY NA CESTO – FORMA 20 × 20:

  • ✅ 240 g červenej fazule (buď uvážených a alebo z konzervy – POZOR! Poriadne prepláchnuť!)
  • ✅ 2 vajcia
  • ✅ 50 g bieleho jogurtu
  • ✅ 100 g jablkového pyré
  • ✅ 25 g čokoládového proteínu
  • ✅ 30 g kakaa
  • ✅ 1/2 CL prášku do pečiva (bez fosfátov)
  • prírodné sladidlo príchuť vanilka
  • ✅ škorica

✍ SUROVINY NA KRÉM:

✍ ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:

Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. V malej miske zmiešame proteín, kakao, prášok do pečiva a mletú škoricu. Popri vo väcšiu miske si mixérom vyšľaháme vajcia, vanilkové sladidlo – kým zmes nebude nadýchaná. Následne si fazuľa a jablkové pyré rozmixujeme mixérom do hladkej konzistencie – pridáme k vajciam a prošleháme. Proteínovú zmes si nakoniec drevenú vareškou zamiešame do cesta. Celú zmes vylejeme do malej štvorcovej formy na papier na pečenie a pečieme okolo 25 – 30 minút na 170 stupňov. Cesto by malo zostať vnútri vlhké a zároveň kraja upečené. Keď cesto vychladne – vytvoríme si arašidovou vrstvu zmiešaním tvarohu, creamcheesu, arašidového masla a sladidlá. Dáme zmes na chvíľu do chladničky. Medzitým si rozpustíme vysokopercentný čokoládu a tuk. Brownies natrieme arašidovým krémom, polejeme čokoládou a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. Potom si už len užívame :)