Kávový Cheesecake
Publikováno:

Ingrediencie na korpus:
- 80 g ovsenej múky (pomletých vločiek)
 - 40 g mletých mandlí
 - 1 vajíčko
 - 1 ČL mletej kávy
 - 1 lyžica masla coffee twister
 - sladidlo podľa chuti (stévia)
 
Ingrediencie na náplň:
- 500 g jemného tvarohu
 - 2 vajíčka
 - 2 ČL mletej kávy
 - 2 lyžice silného espressa
 - 2 lyžice masla coffee twister
 - 50 g kokosového/trstinového cukru (alebo iné ľubovoľné sladidlo)
 
Postup:
Všetky suroviny na korpus zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Tvaroh zmiešame s vajíčkami, pridáme mletú kávu, vychladnuté espresso a cukor. Náplň dosladíme podľa chuti, ak máte radi sladšie použite viac cukru alebo iného sladidla. Náplň vylejeme na korpus. Na dokončenie polejeme vrch cheesecaku coffee twisterom a opačným koncom lyžice jemne premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Cheesecake pečieme približne 40 minút na 180°C. Pred krájaním ho necháme vychladiť pár hodín v chladničke.
NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)
- Kalórie: 134
 - Bielkoviny: 10 g
 - Sacharidy: 10 g
 - Tuky: 6 g
 
Foto a recept : Simona Malková