VEGAN PÁRENIE BUCHTY S ČOKOLÁDOU

Hodnotenie (0)
Doba prípravy
35 min
Počet porcií
12 ks
Galerie

V 100 ml vlažného mandľového mlieka 🥛 rozmiešame droždie, 10 g hladkej múky a 10 g cukru. Zmes necháme 15 minút odstáť. Vo veľkej mise zmiešame obe múky, zvyšok cukru a soľ 🥣 Přidáme kvások a zvyšok vlažného mlieka. Cesto vypracujeme rukami alebo mixérom tak, aby bolo hladké a prestalo sa lepiť na misu. Rukami to trvá asi 15 minút a mixérom 10 minút 🤲🏻

Cesto následne necháme 1 hodinu kysnúť pod utierkou pri izbovej teplote 🍚 Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou pohára vykrojíme cca 12 častí / buchtičiek. Polovicu naplníme džemom (alebo čerstvým ovocím) a druhú polovicu naplníme mandľovo-kokosovým čokoládovým maslom. Spojením okrajov vytvoríme kulky 🥠

Medzitým v hrnci zohrejeme vodu pod parák. Buchty budeme naparovať v skupinkách po 3 – 4 približne 15 minút. Podávame s grankom, vegan rozpusteným maslom a extra mandľovo-kokosovým čokoládovým maslom. 🍫

Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bi­lasova👩🏼‍🍳

Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.

Zpět na recepty