TROPICAL PEANUT SORBET

✍ NA 700 ml sorbet BUDEME POTREBOVAŤ

✍ Na dozdobenie BUDEME POTREBOVAŤ

✍ POMÔCKY

  • ✅ Smoothie makier
  • ✅ Mraznička
  • ✅ Nádoba na zmrazenie sorbetu

V jednoduchosti je krása a aj dokonalá chuť. Pripravte si veľmi jednoduchý sorbet bez umelého cukru sladený ďatľovým sirupom v kombinácií s neodolateľnou chuťou arašidového masla .

  1. Ošúpeme si banány a cez noc ich necháme v mraziaku zamraziť. Pri tomto recepte môžeme využiť hlavne tie prezreté, ktoré aspoň zintenzívnia sladkosť nášho sorbetu.
  2. Po zamrazení si do nášho smoothie maker-a očistíme a nakrájame jedno celé mango. Aby sa nám mango poriadne rozmixovalo môžeme pridať ½ dc vody alebo akéhokoľvek orieškového mlieka.
  3. Po rozmixovaní do mangovej zmesi pridáme 4 zamrazené banány a všetko dohladka rozmixujeme.
  4. Vo vedľajšej miske si pripravíme zmes zloženú zo 3 pl arašidového masla LifeLike s 2 lyžicami ďatlového sirupu a štipky soli, ktorá zintenzívni sladkosť našej arašidovej zmesi.
  5. Do vopred pripravenej nádoby si vlejeme náš banánovo-mangový sorbet a malými lyžičkami do neho vmiešame našu arašidovú zmes.
  6. Necháme v mraziaku aspoň hodinu a môžeme konzumovať. Ak si chcete pripraviť sorbet a konzumovať ho neskôr istotne si ho pred servírovaním aspoň na hodinu a pol vyberte z mraziaka a nechajte postáť. Premiešajte ho lyžičkou a môžete konzumovať. Sorbet môžete dozdobiť lístkami čerstvej mäty alebo naopak čiernym sezamom.

Dobrú chuť!