BANÁNOVO MANDĽOVÝ CHLEBÍK Z CÍCEROVEJ MÚKY

Publikováno:

 

🥧 NA CESTO BUDEME POTREBOVAŤ

 

✨ NA OZDOBENIE BUDE­ME POTREBOVAŤ 

 

🥣 POMÔCKY

  •   nádoba na cesto
  •   nádoba na múku
  •   forma na pečenie
  •   sitko
  •   rúra 

 

 

Banánový chlebík je ten najvhodnejší recept pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo domáceho a na druhú stranu nechcú v kuchyni stráviť celý deň.

1. V miske na cesto si zmiešame všetky ingrediencie okrem cizrnové múky a prášku na pečenie. To znamenie štyri vyzreté banány, 5 nakríjených datlí na menšie kúsky, ½ hrnčeka roztopeného kokosového oleja, jedno vajce, 100 g nakrájaných mandlí a 3 plné lyžice mandľového masla. Všetko dobre smiešame do jednotnej hmoty.

2. V druhej miske si premiešame Cícerová múku s práškom na pečenie a pomaly ju cez sitko dávkujeme do nášho banánového cesta.

3. Všetko dobre premiešame a vložíme do formy vyslaných papierom na pečenie.

4. TIP ! Do stredu cesta vytvoríme lyžičkou malý priestor, do ktorého rozkrojíme banán ako ozdobu a môže piecť! Rúru rozohrejte na 175 stupňov a pečieme približne hodinu.

5. Po upečení necháme chlebík vychladnúť a môžeme podávať s medom, maslom a alebo zvýrazniť chuť mandlí našim mandľovým maslom

 

 

Recept by  Lucie Randová  IG: forkassion